Zware crash ambulance, N14 na urenlange afsluiting weer open

De zwaarbeschadigde ambulance
De zwaarbeschadigde ambulance © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De N14 tussen Leidschendam en Voorburg is woensdagochtend afgesloten na een ongeluk met een ambulance. De ziekenwagen kwam in aanrijding met personenauto en belandde op z'n kant. Twee ambulancebroeders zijn uit het voertuig bevrijd en gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto hoefde niet naar het ziekenhuis.
Zware crash ambulance, twee broeders gewond
Het ongeluk gebeurde omstreeks 7.30 uur bij het Hraniceplein, op de rijbaan richting Den Haag. 'De ambulance was met licht- en geluidsignalen op weg naar een melding. Een ander voertuig heeft de ambulance vermoedelijk niet zien aankomen, waardoor een frontale aanrijding is ontstaan', vertelt een woordvoerder van de brandweer.
'Als wij een kruispunt oversteken met optische geluidssignalen aan, moet dat stapvoets gebeuren. Wij gaan onderzoek doen naar hoe hard er gereden is, want dit is een behoorlijke klap geweest. De ambulance is 360 graden gedraaid en tegen een verkeersmast belandt', vervolgt de woordvoerder.
Een ambulance is op z'n kant terecht gekomen na een aanrijding met een personenauto.
Een ambulance is op z'n kant terecht gekomen na een aanrijding met een personenauto. © Regio15
De N14 is tot 11.20 uur in beide richtingen afgesloten geweest. Volgens de verkeersinformatiedienst waren er woensdagochtend urenlang grote verkeersproblemen rond Den Haag, omdat ook op snelweg A12 van Utrecht naar Den Haag - ter hoogte van Den Haag-Malieveld - een ongeluk is gebeurd.