Gezochte 'cruciale getuige' van fatale mishandeling Carlo meldt zich

De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal
De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal © NOS
WADDINXVEEN - De 'belangrijke getuige' van de fatale mishandeling van Carlo op Mallorca, die dinsdagavond werd getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, heeft zich gemeld. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
De getuige zou de mishandeling mogelijk ook hebben gefilmd. Maar ook als hij geen filmbeelden heeft, wordt hij door de politie beschouwd als een 'cruciale getuige'. Daarom waren dinsdagavond herkenbare beelden van deze persoon te zien in het opsporingsprogramma. De politie benadrukt dat de man geen verdachte is in de zaak.
De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd op 14 juli 2021 rond 02.15 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie met een groep jongeren op de boulevard van badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Hij overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Bloemen voor de omgekomen Carlo Mallorca
Bloemen voor de omgekomen Carlo Mallorca © District8
Afgelopen november vond de eerste zitting plaats voor vijf verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling. Twee van de verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten, de drie hoofdverdachten zitten nog vast. Vrijdag volgt de volgende regiezitting in deze zaak.