Restaurant in Zoetermeer haalt kerst in maart in: 'Menu is al samengesteld'

© Nicole Michalou
ZOETERMEER - Kerst vieren in de lente? Ja hoor, bij restaurant Hofstede Meerzigt in Zoetermeer pakken ze 25 en 26 maart groots uit met een heus kerstdiner in winterse sferen. En als het storm loopt, plakken ze er nog een 'derde kerstdag' achteraan ook. 'Kerst is bij ons altijd een fenomeen, we willen dit onze gasten alsnog kunnen bieden.'
Het team van Hofstede Meerzigt kijkt het hele jaar uit naar de feestdagen, om te koken voor de gasten. Maar afgelopen december viel kerst in het water door opnieuw een lockdown. Wat vanwege die gedwongen sluiting in december niet lukte, wordt in het voorjaar dubbel en dwars ingehaald. Ideetje van chefkok en mede-eigenaar Alain Adriaanse. De keukenbrigade heeft het kerstmenu al samengesteld.
'Kerst is bij ons best een fenomeen', zegt Tessa Radius van Hofstede Meerzigt. 'Het is altijd druk en gezellig. Toen duidelijk werd dat maar het afgelopen jaar weer niet door kon gaan, opperde Alain het dan later te doen, in maart. Iedereen was meteen laaiend enthousiast.'
Chefkok en mede-eigenaar Alain Adriaanse
Chefkok en mede-eigenaar Alain Adriaanse © Hofstede Meerzigt

Sneeuwmachine voor een 'witte kerst'

Februari is te dichtbij vanwege alle geldende maatregelen, zelfs als alle horeca na 25 januari, het volgende ijkmoment, groen licht krijgt. Eind maart lijkt vooralsnog haalbaar. Het Zoetermeerse restaurant is dan ook druk met de voorbereidingen. De kerstbomen kunnen weer van zolder. 'Het is de eerste keer dat we zoiets doen, we gaan een echte kerstsfeer creëren', aldus Radius. 'De tafels worden mooi ingedekt, er is kerstversiering. En hopelijk schuift iedereen dan ook aan in zijn nette kerstoutfit.'
Momenteel draait het restaurant op afhaal en bezorging van maaltijden. De medewerkers kunnen niet wachten tot ze weer open mogen. Radius: 'Al twee jaar doet de horeca het anders, en sommige dingen zullen blijven, maar als alles weer ongelimiteerd open kan denk ik dat iedereen die nu bij je komt afhalen gewoon weer bij je komt eten. Mensen missen de sfeer, iedereen wil eruit zijn, bediend worden, geadviseerd worden in wijnen. Het hele pakket van uiteten gaan.'

Aanmeldingen stromen binnen

De aanmeldingen stromen intussen gestaag binnen, maar reserveren om kerst nog eens dunnetjes over te doen in het voorjaar kan nog. Radius: 'We hebben twee zittingen: lunch en diner. En er is nog plek.'