'Undercoveroperatie rond hoofdverdachte van fatale mishandeling Carlo op Mallorca'

De gedenkplaats voor Carlo aan de overkant van de Bier-Express waar de ruzie plaatsvond
De gedenkplaats voor Carlo aan de overkant van de Bier-Express waar de ruzie plaatsvond © District8
WADDINXVEEN - De politie heeft undercoveragenten ingezet om Sanil B. aan het praten te krijgen. Dat meldt NU.nl. B. is de hoofdverdachte van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca vorig jaar zomer. In één van de gesprekken met de undercoveragenten geeft B. toe de 27-jarige man uit Waddinxveen te hebben geschopt, maar hij komt hier later op terug.
De inzet van de undercoveragenten blijkt uit stukken ingezien door NU.nl. De inzet van undercoveragenten is een van de zwaarste opsporingsmiddelen. De bijzondere opsporingsbevoegdheid wordt vaak gebruikt als de politie geen andere oplossing ziet en er gelden strenge regels voor.
B. geldt al lange tijd als belangrijkste verdachte in de geruchtmakende zaak die plaats had op het Spaanse eiland, maar die vanwege het Nederlandse slachtoffer en de Nederlandse verdachten door Nederland is overgenomen.

Nieuwe getuige zorgt niet voor doorbraak

Donderdag werd ook bekend dat de nieuwe getuige, die zich eerdere deze week bij de politie meldde, niet voor een doorbraak in de zaak zorgt. Dat meldt de Gooi- en Eemlander op basis van betrokkenen. De getuige werd via het programma Opsporing Gezocht gevonden. Politie en justitie hoopte op nieuwe informatie maar daar is dus geen sprake van.

Fatale mishandeling in badplaats

De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd op 14 juli 2021 rond 02.15 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie met een groep jongeren op de boulevard van badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Hij overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.