Politie vindt ouders van achtergelaten foetus

De politie doet onderzoek op de plaats van de vondst
De politie doet onderzoek op de plaats van de vondst © Regio15
DEN HAAG - De ouders van de foetus die vorige week werd gevonden in Den Haag zijn opgespoord. Dat meldt de politie. De moeder verkeert 'naar omstandigheden' in goede gezondheid, zo laat de politie weten.
De foetus werd vorige week dinsdagavond aangetroffen in het Uithofpark. De politie deed uitgebreid onderzoek na de vondst van het lichaampje in de bosschages langs het Blauepad. Ook riep de politie de moeder op om zich te melden. De foetus was niet levensvatbaar.
Inmiddels weet de politie wie de ouders zijn. In verband met de privacy worden er geen verdere mededelingen gedaan over hun leeftijden of woonplaats. Voor de politie is de zaak nu afgedaan.

Juridische status

Een foetus heeft voor de wet geen juridische status. Daarom is er geen strafbaar feit gepleegd. Een kind is juridisch gezien pas een mens met rechten vanaf de geboorte. Een foetus heeft wel een bijzondere status, maar geen rechtspositie. Daardoor is bijvoorbeeld abortus mogelijk voor de wet, zonder dat een betrokken arts wordt vervolgd voor moord.