Brabantse kater duikt na maanden op in Alphen aan den Rijn

Kat Hugo is weer terug bij zijn baasjes
Kat Hugo is weer terug bij zijn baasjes © dierenambulance Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vermiste kat uit Noord-Brabant is dinsdag teruggevonden in Alphen aan den Rijn. Kat Hugo verdween maanden geleden vermist uit het dorp Sint Willebrord. Nu blijkt dat het dier een afstand van bijna 90 kilometer heeft afgelegd. De eigenaren van Hugo zijn dolblij dat hij weer thuis is.
Nadine Schuurman vond de kat dinsdag in een loods van een logistiek bedrijf aan de Eikenlaan in Alphen. 'De dierenambulance was in de buurt en heeft de chip van het diertje uitgelezen', vertelt ze. 'Daar stond ook een telefoonnummer bij. De vrouw van de dierenambulance belde meteen met de eigenaar en die klonk heel gelukkig aan de telefoon.' Diezelfde avond nog werd Hugo herenigd met zijn baasjes.
Marjan Bij de Vaate is werkzaam bij de dierenambulance in Alphen aan den Rijn. 'Het gebeurt wel eens dat een kat ver van zijn huis gevonden wordt, maar zo ver als kat Hugo heb ik nog nooit meegemaakt.' Volgens Bij de Vaate is het onwaarschijnlijk dat Hugo de hele afstand gelopen heeft. 'We hebben wel eens gezien dat een kat in een marktkraam is meegereisd. Deze kat is waarschijnlijk ook meegelift, want hij was in goede conditie.'

Meegereden met vrachtwagen

Vindster Schuurman vermoedt dat de kat is meegereden met een de vrachtwagens van het bedrijf waar hij is gevonden. "We hebben een transportbedrijf en onze vrachtauto’s kunnen aan beide kanten open. Het kan zijn dat hij ergens naar binnen is geglipt.' De Brabantse eigenaren van Hugo hebben de rode kat inmiddels weer in hun armen kunnen sluiten. Volgens Van de Vaate zijn ze dolblij, maar willen verder niet reageren op de terugkeer van Hugo.
Kat Hugo geniet van brokjes en water in de loods van het transportbedrijf
Kat Hugo geniet van brokjes en water in de loods van het transportbedrijf © Nadine Schuurman
Bij de Vaate denkt dat Hugo zonder chip waarschijnlijk niet meer was teruggevonden door zijn baasjes. 'De katten die wij vinden zonder chip worden aangemeld op Amivedi. Dat is een landelijke site voor vermiste dieren. Na een jaar zoeken geef je het als eigenaar wel een beetje op. Dan ga je niet meer constant op die site kijken. Als de eigenaar niet meer gevonden wordt, gaat het dier naar een asiel. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om je kat te chippen. Zo kunnen we altijd de kat bij de eigenaar terugbrengen.'