Politie doet onderzoek na brand in portiekwoning in Schoonhoven

De brandweer is met drie tankautospuiten aanwezig
De brandweer is met drie tankautospuiten aanwezig © AS Media
SCHOONHOVEN - In een portiekwoning aan de Uitdragersstraat in Schoonhoven is vrijdagochtend brand ontstaan. Daarbij kwam veel rook vrij. De bewoner van het appartement is door de brandweer naar buiten gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet inmiddels onderzoek bij het pand.
De eerste melding van de brand kwam rond 08.00 uur binnen. Omdat de woning middenin de binnenstad ligt werd opgeschaald naar een middelbrand. In het huis was de bewoner aanwezig. Volgens een woordvoerder van de brandweer is die 'met grote moeite' naar buiten gehaald. De bewoner had veel rook ingeademd en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar.
Rond 11.00 uur gaf de brandweer het signaal brand meester. Een naastgelegen pand werd gecontroleerd op branddoorslag, maar daarvan was geen sprake. Alle vier de appartementen in het pand zijn ontruimd en overgedragen aan de woningbouwvereniging. Burgemeester Pieter Paans was ook aanwezig.

Plaats delict

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de bewoner van het pand een bekende van de politie. Zij hebben de regie over de situatie in handen genomen en de woning tot een plaats delict verklaard. De politie en technische recherche doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een woordvoerder kon nog niet zeggen of de bewoner wordt aangehouden.