Colombiaan aangehouden op Schiphol voor vondst dode man in Den Haag

Politieonderzoek bij woning na vondst dode man
Politieonderzoek bij woning na vondst dode man © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft vrijdag op Schiphol een 24-jarige man uit Colombia gearresteerd. Hij zou mogelijk iets te maken hebben met de mysterieuze dood van zijn landgenoot in de Van der Vennestraat in Den Haag. Daar werd eind november een 48-jarige man gevonden die mogelijk al enige tijd dood in zijn woning lag.
Het overlijden van de Colombiaan is nog steeds met veel raadsels omgeven. In eerste instantie ging de politie uit van zelfdoding, nadat het lichaam op 30 november werd gevonden. Al snel vermoedde de recherche dat er toch sprake zou zijn geweest van een misdrijf. Er is meerdere dagen uitgebreid onderzoek gedaan in de straat in de Haagse Schilderswijk.
Uit het onderzoek kwam de 24-jarige Colombiaan naar voren als verdachte. Alleen bleek de man het land inmiddels verlaten te hebben. Toen hij vrijdag terug naar Nederland kwam, werd hij op Schiphol direct opgepakt. De verdachte zit op dit moment vast in alle beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.