Wilde achtervolging eindigt in botsing: verdachte onder invloed had nog celstraf openstaan

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © John van der Tol
NOORDWIJK - Een 20-jarige man die 'zeer gevaarlijk rijgedrag' vertoonde, is donderdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Noordwijk. De verdachte bleek meer op zijn kerfstok te hebben: hij moest nog veertien dagen celstraf uitzitten, beschikte niet over een geldig rijbewijs en bleek onder invloed te zijn.
Rond 20.00 uur zag een agent op de Zwarteweg een automobilist een andere auto inhalen over dubbel doorgetrokken strepen. De politie wilde de wegpiraat op de bon slingeren en gaf hem een stopteken. Daar bleek de man geen zin in te hebben en hij besloot ervandoor te gaan.
Een wilde achtervolging volgde. 'De verdachte haalde tijdens de achtervolging levensgevaarlijke capriolen uit door onder meer tegen het verkeer in te rijden, op een rotonde auto's in te halen en ver boven de toegestane snelheden te rijden', zo beschrijft de politie de vluchtpoging.

Ervandoor na botsing

De achtervolging stopte nadat de verdachte op de Boerenburgerweg op een andere auto botste. Hij vluchtte uit zijn auto, maar een agent bleek sneller te zijn en greep de verdachte in de kraag. De 20-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit op dit moment vast. In zijn auto zijn meerdere verdovende middelen aangetroffen. Bij de vluchtpoging en de botsing raakte niemand gewond.