Excuses van Heracles over terugkeer Vloet na dodelijk ongeluk Zoetermeer

Rai Vloet
Rai Vloet © ANP
ZOETERMEER - Directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo denkt dat Rai Vloet nooit meer een wedstrijd speelt voor de club. In een interview bij voetbalzender ESPN bood Toussaint zijn excuses aan voor de manier waarop de Almeloërs Vloet hebben laten terugkeren na zijn betrokkenheid bij het ongeluk waarbij de 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer om het leven kwam. 'Excuses voor de pijn, de emotie die is ontstaan bij familie, supporters, sponsoren, alle betrokkenen bij deze gebeurtenis. Dat hebben we gewoon niet goed gedaan.'
Daarmee doelt Toussaint onder meer op het feit dat Vloet vorige week weer werd opgenomen in de wedstrijdselectie en tegen NEC als invaller al weer speelminuten maakte. 'Dat is veel en veel en veel te snel gegaan. Dat hebben we absoluut niet goed gedaan', zei de directeur nogmaals.
Het fatale ongeluk gebeurde op 14 november op de A4 bij Hoofddorp, toen het Zoetermeerse gezin na een vakantie onderweg was van Schiphol naar huis. Vader Steffin, moeder Sanne en kinderen Gio (4) en Faye (1) zaten in de auto toen ze met hoge snelheid werden aangereden door een wagen die werd bestuurd door Rai Vloet. Het jongetje van 4 overleed in het ziekenhuis. De voetballer zou 203 kilometer per uur hebben gereden en twee keer zoveel hebben gedronken dan is toegestaan.
Bij een ongeluk op de A4 is een kind uit Zoetermeer omgekomen
Bij een ongeluk op de A4 is een kind uit Zoetermeer omgekomen © NieuwsFoto.nl

'Heeft hij spijt?'

De ouders van Gio deden zaterdag hun verhaal in De Telegraaf. Ze willen vooral horen dat het de voetballer spijt. 'Dat hij nooit met drank op in de auto had moeten gaan zitten en ook niet zo snel had moeten rijden. Zijn vriend heeft zes keer de politie gebeld om te vragen hoe het met ons ging, maar Vloet niet. Heeft hij gevoel, heeft hij spijt? Met een gevangenisstraf krijgen we Gio niet terug, maar welke straf hij ook krijgt: voor ons is het nooit genoeg.'
Vrijdag besloot Heracles om Vloet te schorsen, nadat de club volgens Toussaint 'nieuwe informatie' had gekregen over het verkeersongeluk. Volgens de directeur hoorde de club toen pas dat Vloet niet alleen veel te hard had gereden, maar ook te veel zou hebben gedronken.