Grote brand verwoest paintballcentrum: 'Het is heel triest'

HILLEGOM - Een grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag twee loodsen van een paintballcentrum aan de Leidsestraat in Hillegom verwoest. Na urenlang blussen kregen brandweerlieden de vlammen rond 05.30 uur onder controle. 'Het is heel triest', zegt de eigenaar van het verwoeste pand beduusd.
Een deel van de N208 en het kruispunt tussen de N207 en N208 waren de hele nacht afgesloten voor het verkeer. Vanwege het bestrijden van het vuur lagen daar waterslangen over de weg uitgerold. Rond 06.30 uur konden automobilisten de wegen weer gebruiken. De komende uren kan er door het nablussen nog de nodige rookontwikkeling ontstaan, laat de brandweer weten. Er wordt een kraan ingezet om de laatste brandhaardjes te lokaliseren en te blussen.
Grote fik verwoest paintballcentrum in Hillegom
De grote brand brak zondagavond rond 22.00 uur uit. De vlammen sloegen uit het gebouw en er kwam veel rook vrij. In het gebouw waren geen mensen aanwezig. 'In de loods stond een koelcel, dat is eigenlijk een gebouw in een gebouw, daardoor was de brand moeilijk te bestrijden', vertelt de woordvoerder van de brandweer.

Huis en paard gered

Het naastgelegen huis werd ontruimd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat een naastgelegen huis in vlammen is opgegaan. Een paard dat in een naastgelegen weiland in de rook stond, is bij de buren op stal gezet. Het dier maakt het volgens de brandweer goed.
De rook die vrijkwam door de brand trok over de wijk Elsbroek. Omwonenden moesten daarom ramen en deuren sluiten. Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. 'Bij zo'n grote brand is het ook nog maar de vraag of we dat weten te achterhalen', aldus de brandweer. Niemand raakte gewond.