Ravage in Haagse straat door ontploffing in leegstaande winkel

De schade is groot
De schade is groot © Regio15
DEN HAAG - Een 43-jarige Hagenaar heeft geprobeerd brand te stichten in een leegstaand pand in zijn woonplaats. Hij gooide in de nacht van maandag op dinsdag de ruiten in en gooide vuurwerk naar binnen om vervolgens de zaak in de brand te zetten. Een voorbijganger zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Ook volgde de voorbijganger de verdachte tot aan de Zoutkeetsingel, waar de politie het overnam en de verdachte in de boeien sloeg.
De schade aan het pand aan de 's-Gravenzandelaan is groot. De pui van het pand is er voor een groot deel uit gesprongen. In het pand zat voorheen een bakkerij, zo is te zien aan de borden op de gevel. Op foto's is ook te zien dat drie ruiten uit het gebouw zijn losgekomen, twee grote ruiten zijn gesprongen en de stoep vol ligt met glas.
Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft bij het pand onderzoek gedaan en vermoedt dat vuurwerk de oorzaak is van de vernieling van het kozijn van het pand. De recherche doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden.
Het pand is inmiddels met schotten hout dichtgetimmerd
Het pand is inmiddels met schotten hout dichtgetimmerd © Omroep West