LEGO bouwen tijdens de lockdown: Edwin en Jaimy ontdekken nieuw talent

DEN HAAG - Veel mensen hebben tijdens de lockdown nieuwe hobby's en talenten ontdekt. De een begint met vogels spotten, de ander gaat legpuzzelen of pottenbakken. Jaimy en Edwin deden iets heel anders: ze zijn uit verveling een achtbaan van LEGO gaan bouwen. Die begon klein en lijkt te eindigen als een flink bouwwerk van bijna een meter hoog, waar de mannen toch wel trots op zijn.
Eerlijk is eerlijk: de omgeving om tot dit bouwwerk te komen was wel ideaal. Edwin Theil en Jaimy van Schelven werken namelijk allebei bij Legoland Discovery Centre in Scheveningen. De plek waar alle soorten steentjes en andere onderdelen voor het grijpen liggen. Desondanks hadden ze amper ervaring met het bouwen, want ze werken bij de technische dienst. Als het centrum open is dan hebben ze altijd van alles te doen, maar professioneel bouwen is daar niet bij.
Wel spelen ze soms een beetje met de plastic steentjes tijdens een vergadering: 'tijdens het wekelijks overleg met het technisch team maken wel wel eens iets. En toen kwam het idee om als team iets leuks te maken. Ook als teambuilding activiteit', vertelt Edwin. Normaal gesproken zouden ze hier helemaal geen tijd voor hebben gehad, maar door de lockdown was er tijd over.
Edwin test de achtbaan /
Edwin test de achtbaan / © Legoland Discovery Centre

Vijfduizend steentjes

Het werd een achtbaan. En niet een achtbaan uit een doos of van een plaatje, want het is een eigen idee. De coaster kreeg ook een speeltuin, een vijver, een bos en zelfs een wachtrij. Bovendien kwam er verlichting, geluid en een elektrische aandrijving, zodat het karretje uit zichzelf blijft rijden. Een kunstwerk waar 130 bouwuren in zitten en dat bestaat uit meer dan vijfduizend steentjes en onderdelen. Het overdekte attractiepark in Scheveningen heeft wel een eigen modelbouwer in dienst. Die is onder de indruk van het werk van zijn collega's: 'ze hebben hun kennis van techniek hier mooi in verwerkt. Mocht het ooit nodig zijn, dan kunnen ze met trots mijn plek innemen', laat hij weten.
De achtbaan van Jaimy en Edwin is nog niet af. De komende weken hopen ze er verder aan te kunnen werken. Omdat het Legoland Discovery Centre woensdag weer open gaat, zal het wellicht minder snel gaan dan in de afgelopen weken. De mannen moeten namelijk hun reguliere werk bij de technische dienst weer oppakken. Dat speelt zich voornamelijk achter de schermen af, maar Edwin en Jaimy vinden dat wel prettig. Ze staan niet graag in het middelpunt van de belangstelling.