Grote musicals Aladdin en Soldaat van Oranje nog niet hervat

© ANP
REGIO - Grotere musicals als Aladdin (Circustheater Scheveningen) en Soldaat van Oranje (TheaterHangaar Katwijk) kunnen - ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen - nog niet worden hervat. Dat melden producenten Stage Entertainment en De Graaf en Cornelissen Entertainment woensdag.
Voor Aladdin, Soldaat van Oranje en ook de musical Tina (over het leven van zangeres Tina Turner) is het niet rendabel om te spelen. Dit zijn grote, dure producties die niet uit de kosten komen met de kleine bezetting die nu is toegestaan in theaters. Dat geldt met name voor de megahit Soldaat van Oranje. 'Bovendien duurt de voorstelling ruim drie uur', legt een woordvoerder uit. 'We zouden dan al rond etenstijd moeten beginnen om het hele stuk te kunnen spelen.'
Ook alle voorstellingen van Aladdin en Tina tot en met 6 februari, worden geannuleerd, meldt AFAS Circustheater op de website. Kaarthouders voor deze data ontvangen bericht van het theater over omboekmogelijkheden. Soldaat van Oranje ligt tot en met 6 maart stil. Bezoekers krijgen bericht hoe om te boeken naar een andere datum. Het is niet bekend wanneer Aladdin, Tina of Soldaat van Oranje wel weer te zien zijn.

Niet alles wordt afgelast

De musicals The Sound of Music en Hij gelooft in mij worden deze week wel weer gespeeld. Ook de voorstellingen Titanic en The Rocky Horror Show zijn op korte termijn weer in de theaters te zien.
'The Sound of Music of Titanic zijn relatief kleinschalige producties die ook met een kleinere zaalbezetting kunnen worden gespeeld', verklaart een woordvoerder. 'Wel wordt de aanvangstijd van de voorstellingen iets vervroegd, zodat de producties om 22.00 uur klaar zijn, zoals de coronaregels voorschrijven. Bezoekers worden hierover op korte termijn geïnformeerd.' Voor sport, evenementen en kunst en cultuur zijn in binnenruimtes maximaal 1250 personen welkom.