Groen licht voor verbouwing Haagse Galvanischool

Galvanischool in Haagse wijk Duinoord
Galvanischool in Haagse wijk Duinoord © Omroep West
DEN HAAG - De renovatie van de Galvanischool in Den Haag mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Wel moeten de speelpleinen worden voorzien van geluidwering.
De renovatie van de school in de Galvanistraat ligt al zo'n twee jaar stil door een faillissement van de vorige aannemer en door procedures van een aantal omwonenden. Al die tijd zitten de kinderen op een tijdelijke schoollocatie.
De Galvanischool is al lange tijd een bouwput
De Galvanischool is al lange tijd een bouwput © Omroep West
Omwonenden vinden de Galvanischool te groot worden. Doorn in het oog zijn de verhoogde speeldekken waar kinderen in de pauzes kunnen spelen. Volgens een deel van de buurt komt er ook te veel verkeer op de school af waar geen parkeerplaatsen voor zijn.

Geluidwering

Afgelopen voorjaar bepaalde de Raad van State in een tussenuitspraak dat de gemeente beter onderzoek moet doen naar de speelpleinen en naar het parkeren. Dat heeft de gemeente inmiddels gedaan. 'De bouw mag doorgaan', licht een woordvoerder van de Raad van State de uitspraak toe. Wel moeten de speelpleinen geluidwering krijgen, zodat er voor de omwonenden niet méér lawaai wordt veroorzaakt dan de bestaande school deed.
Ook heeft de gemeente opnieuw onderzoek gedaan naar de parkeeroverlast. 'De gemeente heeft aan de opdracht voldaan. Het bouwplan voldoet aan het parkeerbeleid', aldus de woordvoerder.