Man meldt zich na mishandeling jong meisje in RandstadRail

Een tram van RandstadRail
Een tram van RandstadRail © ANP
ZOETERMEER - Een 37-jarige man uit Zoetermeer heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij dinsdag was te zien in het opsporingsprogramma Team West. Hij werd gezocht voor de mishandeling van een jong meisje, dat twee keer hard in haar gezicht werd geslagen in de RandstadRail. De reden zou zijn dat ze geen mondkapje op had.
Het meisje zat in oktober in de tram op weg naar station De Leyens in Zoetermeer. Vlak na haar stapte een man in, die tegenover haar ging zitten. Hij zei er iets van dat ze geen mondkapje droeg. Even later, vlak voor het uitstappen, sprak hij haar opnieuw aan en gaf haar twee harde klappen in haar gezicht.
De mishandeling werd gefilmd door een camera in de RandstadRail. Ook op het perron van station De Leyens was de man te zien. Getuigen vingen het meisje op en een andere reiziger zorgde ervoor dat de man zijn excuses aan haar aanbood. Ondanks dat was de politie naar hem op zoek. 'Dit gedrag kan niet getolereerd worden. Niemand mag voor eigen rechter spelen', zei de rechercheur die de zaak onderzoekt.

Gemeld bij politiebureau

'Ik heb onlangs nog contact gehad met haar moeder. Het meisje was erg aangedaan en heeft maanden niet van de RandstadRail gebruik durven te maken. Het gaat nu beter met haar, maar het heeft haar veel leed gebracht', vertelde de rechercheur in Team West.
Na de uitzending meldde de verdachte zich bij een politiebureau. Hij is aangehouden en verhoord en de zaak wordt nu voorgelegd aan de rechter-commissaris. De bewakingsbeelden zijn van de website van het opsporingsprogramma verwijderd.