Utrechtsebaan dit weekend weer in beide richtingen dicht

De renovatie van de Utrechtsebaan is begonnen
De renovatie van de Utrechtsebaan is begonnen © Omroep West
DEN HAAG - De Utrechtsebaan bij Den Haag is dit weekend helemaal dicht vanwege de grote renovatie. Drie weken geleden begon het monsterproject aan de weg. Daardoor is het tot mei niet mogelijk om de stad uit te rijden via de A12. Dit weekend moet verkeer dat de stad in wil dus ook omrijden.
De afsluiting gaat vrijdagavond om 22.00 uur in. Maandagochtend om 5.00 kan verkeer weer gebruikmaken van de Utrechtsebaan. De rijrichting 'stad in' is open tot en met afrit 4. De rijrichting 'stad uit' is open vanaf toerit 3.
De komende maanden wordt er gewerkt aan de Utrechtsebaan. Zo moet de vloer worden hersteld, worden de wanden waar nodig gerepareerd en komen er betonnen vangrails. Eerst wordt er gewerkt aan de noordkant, dat is de rijbaan de stad in. De andere weghelft wordt tijdelijk gebruikt om de stad in te rijden. Wie de stad uit wil kan voorlopig helemaal niet via de Utrechtsebaan, dat verkeer wordt omgeleid via de Rotterdamsebaan. Dat is dit weekend ook één van de omleidingsroutes voor verkeer dat Den Haag in wil rijden.