Paard rent plotseling de weg op: 'Ik reed tachtig en hij knalde frontaal op de auto'

De bestelbus liep flinke schade op
De bestelbus liep flinke schade op © Regio15
ZOETERWOUDE - Bij een aanrijding op de N206 bij Zoeterwoude is zaterdagochtend een paard omgekomen. Het beest was samen met een ander paard losgebroken van een manege even verderop en kwam op de weg terecht. 'Ik reed daar met 80 kilometer per uur en ineens kwam dat paard me recht tegemoet', vertelt Jasper Droogh, bestuurder van het busje waar het paard tegenop knalde.
Met de bestuurder gaat het naar omstandigheden goed. Naast dat hij flink is geschrokken, heeft hij wat last van zijn knieën en moet hij ter controle langs bij het ziekenhuis. Zaterdagmiddag gaat hij langs bij de eigenaar van de paarden om het voorval te bespreken.
Het tweede paard liep niet op de weg en bleef ongedeerd. 'Er liep er maar eentje op de weg. Hij kwam recht op me af en botste dus frontaal op de bestelbus. Er zat geen berijder op het paard', zegt Droogh. Het paard was op slag dood en is door een boer weggehaald. Hoe de twee paarden hebben kunnen ontsnappen, is niet bekend. De N206 was na het ongeval enige tijd afgesloten.'