Vrachtwagen in beslag genomen na dodelijk ongeluk met fietser (72)

De desbetreffende fiets na de aanrijding
De desbetreffende fiets na de aanrijding © Regio15
TER AAR - De fietser die zaterdagmiddag om het leven kwam bij een aanrijding op een rotonde in Ter Aar is een 72-jarige man. Dat meldt de politie zondag. De man, die zelf ook in Ter Aar woonde, kwam op de Pieter de Vogel-rotonde aan de Oostkanaalweg in botsing met een vrachtwagen en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De hulpdiensten werden rond 12.30 uur gealarmeerd dat de aanrijding tussen de vrachtwagen en de fietser had plaatsgevonden en dat de fietser de aanrijding niet had overleefd. 'De vrachtwagenbestuurder werd opgevangen', zegt de politie. De chauffeur is een 65-jarige man uit Sellingen (Groningen).
Terwijl de familie van het slachtoffer geïnformeerd werd, vond op de kruising langdurig onderzoek plaats. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is echter nog niet bekend. De politie onderzoekt de toedracht nog. 'Dat soort onderzoek is altijd tijdrovend', zegt een woordvoerder van de politie.

Vrachtwagen in beslag genomen

Nog uren na het ongeluk was zowel de rotonde als de weg is in beide richtingen afgesloten. De vrachtwagen en de fiets van het slachtoffer zijn voor het onderzoek in beslag genomen.
Veel hulpdiensten na fataal ongeluk op rotonde in Ter Aar
Veel hulpdiensten na fataal ongeluk op rotonde in Ter Aar © Regio15