Waarschijnlijk geen grote problemen door storm Corrie op Rotterdam The Hague Airport

Vliegtuigen op Rotterdam The Hague Airport
Vliegtuigen op Rotterdam The Hague Airport © ANP
DEN HAAG - Rotterdam The Hague Airport verwacht maandag geen grote problemen als storm Corrie over ons land trekt. 'We verwachten dat er gewoon gevlogen moet kunnen worden', zegt een woordvoerder.
Het vliegveld heeft maandag veertien vluchten gepland staan: zeven vertrekkende en zeven binnenkomende. 'Drie van die vluchten moeten in de ochtend vertrekken, als de storm op het hoogtepunt is.' Vliegtuigtrappen op het vliegveld zijn wel binnengehaald en bouwmateriaal is vastgezet.
Er wordt windkracht negen verwacht. 'De wind staat haaks op de baan', zegt de woordvoerder van het vliegveld. 'Die zijwind is kritiek, dus met harde windstoten is het nog wel even afwachten hoe het zich zal gaan ontwikkelen.' Maar de luchthaven verwacht dat het wel goed zal gaan. 'Het zijn vooral die windstoten. Natuurlijk, veiligheid voor alles. Maar als het echt niet gaat, ziet de verkeerstoren dat ook. Dan kan een piloot altijd een extra rondje vliegen.'

Informatie via de maatschappij

Mensen die maandag vliegen via Rotterdam The Hague Airport krijgen wel het advies de informatie van de vliegmaatschappij in de gaten te houden. 'Als er toch dingen veranderen, dan word je geïnformeerd door de maatschappij.'
Het KNMI heeft voor Zuid-Holland code geel afgegeven vanaf maandagochtend 5.00 uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder van zware windstoten ondervinden. Vanaf maandagochtend vroeg komen er in de kustprovincies zware windstoten voor. In Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied geldt maandag code oranje.
De coronateststraat naast Rotterdam The Hague Airport wordt maandag wel gesloten, meldt GGD Rotterdam-Rijnmond zondagavond. 'Uit veiligheid voor bezoekers en personeel.' De GGD probeert gemaakte testafspraken te verzetten of mensen kunnen zelf een nieuwe afspraak maken.