Bekijk hier luchtbeelden van stuurloos vrachtschip op Noordzee

Het vrachtschip Julietta D op de Noordzee
Het vrachtschip Julietta D op de Noordzee © NOS
DEN HAAG - Dit zijn beelden van vrachtschip Julietta D, dat maandagochtend in aanvaring kwam met een olietanker en sindsdien stuurloos op de Noordzee drijft. Bij windmolenpark Hollandse Kust Zuid heeft het waarschijnlijk de fundering geraakt van een zogeheten transformatorplatform, waar de opgewekte elektriciteit van windmolens samenkomt. Twee sleepboten zijn inmiddels bij het stuurloze vrachtschip, dat inmiddels is afgedreven tot voor de kust bij Den Haag. Volgens de Kustwacht is de situatie stabiel.
Bekijk de beelden hieronder:
Stuurloos vrachtschip drijft op Noordzee na aanvaring..
De Julietta D en olietanker Pechora Star waren maandag aan het eind van de ochtend met elkaar in botsing gekomen in een ankervak 20 mijl ten noordwesten van Scheveningen, omdat het anker van de Julietta D het niet meer hield. De Julietta D is ongeladen. De Pechora Star is stabiel, maakt geen water en heeft geen lading verloren, meldde de Kustwacht.
Voor de evacuatie van de opvarenden van de Julietta D zette de Kustwacht twee helikopters in. Bovendien leverde de Belgische Kustwacht op verzoek van de Nederlandse collega's ook een helikopter voor de reddingsoperatie. Verder liet de KNRM twee reddingsboten uitvaren om hulp te bieden. Bergers gaan proberen het schip bij rustiger weer en bij daglicht weg te slepen.