Martina (20) al twee weken vermist, spullen gevonden op Scheveningse strand

© John van der Tol
DEN HAAG - Er is al twee weken geen spoor van de 20-jarige Martina. De van oorsprong Italiaanse vrouw heeft op maandagavond 17 januari nog contact gehad met een vriend. De volgende ochtend zijn er spullen van Martina gevonden op het strand van Scheveningen. De politie is dringend op zoek naar informatie over haar.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Op woensdag 23 februari is op het Haagse Zuiderstrand een lichaam gevonden. Uit DNA-onderzoek blijkt dat het gaat om de vermiste Martina, zo maakte de politie op 8 maart bekend. Haar familie is ingelicht over de vondst. De foto's van de vrouw zijn verwijderd van de website van Team West.
Op dinsdagochtend 18 januari vinden een paar zwemmers een jas, een gitaar, een skeeler en een rugzak met onder andere een identiteitskaart op het strand, vlakbij de Pier. De spullen blijken van Martina te zijn, een vrouw die op 22 augustus 2001 is geboren in Milaan en die sinds begin september 2021 in Nederland is.
Uit het politieonderzoek is gebleken dat Martina op 17 januari rond 22.00 uur nog telefonisch contact heeft gehad met een vriend. Daarna heeft niemand meer iets van haar vernomen. Op camerabeelden van de boulevard van Scheveningen is te zien dat ze in de nacht van 17 op 18 januari rond 00.30 uur op haar skeelers het strand op gaat, ter hoogte van de pier.

Kustwacht heeft gezocht

Na de vondst van de spullen heeft de Kustwacht een zoektocht gehouden langs de kust, zonder resultaat. De politie is nu op zoek naar mensen die Martina voor haar verdwijning nog hebben gezien of gesproken. Ook mensen die haar hebben gezien of gesproken op de boulevard van Scheveningen in de avond van 17 januari en de nacht naar 18 januari, worden gevraagd zich te melden. Daarnaast is alle andere informatie rond deze vermissing welkom bij de recherche.