Man dreigt naaktfoto openbaar te maken als vrouw (18) geen telefoonabonnement afsluit

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Om te voorkomen dat een naaktfoto van haar werd doorgestuurd, heeft een 18-jarige vrouw een telefoonabonnement moeten afsluiten. De iPhone 12 is vervolgens meegenomen door de man die haar afperste, en de vrouw bleef achter met het abonnement. De verdachte is gefilmd bij de Mediamarkt in Alphen aan den Rijn.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw uit Gouda komt in 2019 tijdens het uitgaan een man tegen. Ze houdt via Snapchat contact met hem, en dat leidt ertoe dat ze in juni 2021 een naaktfoto van zichzelf naar hem stuurt. Vanaf dat moment wordt het grimmig: de man dreigt de foto openbaar te maken. Als ze dat niet wil, moet ze een telefoonabonnement afsluiten.
De vrouw spreekt daarom op 23 juni met de man af bij de Mediamarkt in Alphen aan den Rijn. Ze gaan samen naar binnen en ze sluit op haar naam een abonnement met een iPhone 12 af. Als ze weer buiten zijn, neemt de man de nieuwe telefoon mee en geeft het simkaartje aan de vrouw, die vervolgens vastzit aan het abonnement.

Man nooit meer gezien

Het slachtoffer heeft de man daarna nooit meer gezien. Ze is samen met hem gefilmd bij de ingang van de Mediamarkt en de politie is naar hem op zoek.