Schade na storm Corrie: van omgevallen vlaggenmasten tot 40 euro winst

Het strand van Noordwijk nadat storm Corrie over ons land is geraasd.
Het strand van Noordwijk nadat storm Corrie over ons land is geraasd. © Omroep West
NOORDWIJK - Een dag na het onstuimige weer door storm Corrie is de wind weer gaan liggen. Een losgeslagen onbemand vrachtschip op de Noordzee, omgevallen bomen en ondergelopen Scheveningse straten. Onze regio heeft het flink te verduren gehad. Maar hoe staat het nu - een dag later - met de schade?
Diverse strandtenten op de kust van Scheveningen en Noordwijk vertellen dat ze haast geen schade hebben opgelopen door de storm. Behalve een schommel van de Noordwijkse Alexander Beach Club die is meegesleurd in zee, wisten de meeste strandtenteigenaren de dans te ontspringen.
Toch heeft de storm wel een diepe indruk achtergelaten op de Noordwijkers. Zo vertelt een vrouw tegen een verslaggever van Omroep West dat in de dertig jaar dat ze er woont, ze nog nooit zo'n heftige afslag heeft gezien.
De dag na storm Corrie

Duininspectie

Door de hevige windstoten is een post van de reddingsbrigade op het strand in Noordwijk beschadigd. Zo waren meerdere vlaggenmasten niet bestand tegen de wind en platen weggezakt. Om het strand weer te verstevigen, wordt de komende dagen door afvalverwerkingsbedrijf Van der Putten zand opgespoten. Volgens reddingsbrigadevoorzitter Harry Admiraal had de schade nog veel erger kunnen zijn.
Ook Hoogheemraadschap Delfland spreekt van geluk dat deze storm niet voor extra schade heeft gezorgd aan het duinlandschap. 'Tijdens een duininspectie is er geen schade geconstateerd. Op dit moment zijn er geen onveilige situaties in de duinen', vertelt dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt.

40 euro gevonden

Een man met een metaaldetector kan de dag na de storm zijn geluk niet op. Op het Noordwijkse strand heeft hij naast een vork, lepel en spijker zojuist een schat gevonden aan munten. 'Ik heb 40 euro aan muntstukken gevonden. Dat is lang niet zo veel als op een zomerse dag.'
Een man met een metaaldetector op het strand van Noordwijk na storm Corrie.
Een man met een metaaldetector op het strand van Noordwijk na storm Corrie. © Omroep West