Bejaarde vrouw met geweld overvallen en vastgebonden door 'pakketbezorger'

Politie bij de woning aan de Luykendreef in Leiderdorp
Politie bij de woning aan de Luykendreef in Leiderdorp © MediaTV
LEIDERDORP - In Leiderdorp is vrijdagochtend een 82-jarige vrouw overvallen in haar huis aan de Luykendreef. De overvaller deed zich vermoedelijk voor als pakketbezorger. De bewoonster is door hem mishandeld en vastgebonden. 'Ze is gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis', zegt een woordvoerder van de politie.
Tussen 8.00 en 8.30 uur werd er bij de vrouw aangebeld door een man in een oranje jas, met een kartonnen doos in zijn handen. Toen de bewoonster de deur opende, duwde de man haar opzij en ging hij naar binnen. Hij bedreigde en mishandelde de vrouw, bond haar vast en ging op zoek naar geld.
Het is niet bekend of hij iets heeft buitgemaakt. De politie is op zoek naar de overvaller. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is zo'n 1,80 meter lang, draagt een petje, een oranje jas en had een kartonnen doos vast toen hij aanbelde.

Camerabeelden

Ook is de politie op zoek naar mensen die camerabeelden hebben van de omgeving, of naar mensen die iets verdachts hebben gezien tussen 8.00 en 10.00 uur. De overval was waarschijnlijk tussen 8.00 en 8.30 uur, om 10.00 uur kwam de melding bij de politie binnen.