Winkeldieven aangehouden die voor duizenden euro's toesloegen bij Kruidvat

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
NIEUWKOOP - De politie heeft in Hendrik-Ido-Ambacht twee winkeldieven aangehouden nadat zij een diefstal hadden gepleegd bij de Kruidvat in Nieuwkoop. De verdachten, een man van 49 en een vrouw van 53, zouden al eerder hebben toegeslagen bij een andere Kruidvat in Alphen aan den Rijn. Beide verdachten zitten vast in het arrestantencomplex in Gouda.
Afgelopen vrijdag wilde het duo opnieuw toeslaan bij de Kruidvat in Nieuwkoop. Toen een winkelmedewerkster de vrouw in de gaten kreeg, zette ze het op een lopen richting een auto die voor haar klaarstond. Tijdens haar vlucht gooide ze een deel van de gestolen spullen weg, maar ze wist toch een deel van de buit mee te nemen.
De medewerkers van de drogisterij wisten het kentekennummer te noteren, waardoor de politie de twee thuis kon opwachten en meteen kon aanhouden. De gestolen spullen, voornamelijk cosmetica, werden in de auto aangetroffen.

Agenten herkenden daders

Nadat het signalement van de daders en het kentekennummer van de auto werden verspreid, herkenden agenten uit Alphen aan den Rijn de twee als daders van een eerdere diefstal bij een Kruidvat in januari. Toen werden voor duizenden euro's aan producten gestolen.