Deel bewoners weer naar huis nadat dak van flat waaide: 'Ik ben me kapot geschrokken'

Het dak kwam over een lengte van dertig meter naar beneden
Het dak kwam over een lengte van dertig meter naar beneden © AS Media
KATWIJK - Een deel van de bewoners die afgelopen zondag hun woning aan de Rijnmond in Katwijk moesten verlaten omdat het dak van hun flatgebouw af was gewaaid, kunnen weer terug naar huis. De woningen zijn maandagochtend weer vrijgegeven, tot opluchting van de bewoners.
'Mijn man was aan het koken toen ik ineens een heel hard geluid hoorde. Daarna zag ik het dak voorbij waaien. Ik ben me kapot geschrokken', vertelt een bewoonster van het getroffen flatgebouw. Ze heeft een nacht doorgebracht in een hotel omdat ze niet terug naar huis mocht. 'Ik heb niet geslapen door alle stress.'
Geschrokken bewoners keren terug naar flatgebouw met afgewaaid dak in Katwijk
Rond kwart voor elf mocht een deel van de bewoners weer terug naar hun woning. 'Bij portieken vier en vijf zijn de bewoners inmiddels weer terug en is er geen extra schade geconstateerd. Er is nog geen indicatie wanneer de rest van de bewoners terug kunnen', laat een woordvoerder van de brandweer weten. Een bewoonster die weer naar binnen mag wacht in spanning af: 'Ik ben benieuwd wat ik aantref.'

Flap van het dak

'Ook ligt er nog een flap van het dak tussen portieren 2 en 3, die moet de Vereniging Van Eigenaren veilig weghalen', vervolgt de woordvoerder.
Volgens de gemeente Katwijk is de dakbedekking de afgelopen nacht op het dak blijven liggen. 'De meeste bewoners kunnen terug naar huis. De Vereniging van Eigenaren is aan de slag om de reparatie van het dak te regelen', meldt de gemeente.