Gewonden bij explosie in Stadshart Zoetermeer: 'Zag mensen met brandwonden naar buiten rennen'

Bij de brand zijn meerdere personen gewond geraakt
Bij de brand zijn meerdere personen gewond geraakt © Regio15
ZOETERMEER - Bij een explosie in het centrum van Zoetermeer zijn vier personen gewond geraakt. Tijdens werkzaamheden was er waarschijnlijk een gasexplosie. Drie mensen werden door de klap van een steiger afgeblazen. Het drietal moest naar het ziekenhuis worden gebracht, waarvan een zwaargewond. Een vierde slachtoffer is ter plekke nagekeken. Hij heeft gehoorschade opgelopen door de harde klap.
De explosie ontstond rond 13.45 uur in een technische ruimte onder het winkelcentrum. De explosie ontstond tijdens werkzaamheden die daar werden uitgevoerd in een ruimte onder het in aanbouw zijnde restaurant De Watertuin. Ooggetuigen zagen vlak voor de explosie een steekvlam.
De brandweer heeft uit voorzorg de omliggende woningen ontruimd. De brandweer heeft netbeheerder Stedin geholpen met de herstelwerkzaamheden. Voor twee woningen zijn die nog niet klaar. Zij kunnen tot die tijd niet op het gas aangesloten worden. Deze bewoners slapen voorlopig ergens anders. Volgens burgemeester Michel Bezuijen waren alle drie de gewonden er slecht aan toe.
Gewonden bij explosie Stadshart Zoetermeer

'Brandwonden'

Een medewerkster van Vero Moda heeft de hulpdiensten gebeld na de harde explosie. 'Ik was twee deuren naast de explosie bezig met twee collega’s. Na de knal kwamen er drie mensen naar buiten rennen die allemaal brandwonden hadden. Eén van hen had brandwonden in het gezicht, een ander op zijn armen en benen.'
De vrouw zegt erg geschrokken te zijn. 'Het ging allemaal zo snel. Ik moet nu echt even bijkomen. Ik dacht door de knal dat het plafond bij ons naar beneden zou komen.'
De explosie zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden in een technische ruimte
De explosie zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden in een technische ruimte © Regio15