Na jaren vol ophef doorbraak komst islamitische basisschool Westland

Leerlingen op een islamitische basisschool
Leerlingen op een islamitische basisschool © ANP
WESTLAND - De Westlandse onderwijswethouder Ben van der Stee (LPF Westland) verwacht over een maand een plek te hebben gevonden voor de islamitische basisschool Yunus Emre. Dat meldt WOS, mediapartner van Omroep West. Al drie jaar lang is hier veel ophef over. De gemeente wil de school eigenlijk niet, maar de minister zet het door.
'De zoektocht is het resultaat van een wettelijke verplichting van de gemeente om mee te werken aan de stichting van een vestiging van de islamitische school in Westland', luidt de verklaring naar aanleiding van de meest recente druk vanuit 'Den Haag'. Maar volgens Van der Stee is het geen eenvoudige zoektocht. In eerste instantie wil de school het liefst in Naaldwijk met drie lokalen beginnen. Maar in vijf jaar moet de school doorgroeien naar de wettelijk vereiste 257 leerlingen.
Het college van burgemeester en wethouders zoekt naar mogelijkheden bij andere scholen, omdat er niet zomaar een kavel beschikbaar is van vijf lokalen en een speellokaal. Eind februari worden de resultaten besproken met het bestuur van de school. In maart moet dan een beslissing vallen, want per 1 april moet de aanstaande school een opstartkrediet aanvragen om op 1 augustus te kunnen starten aan het begin van het nieuwe schooljaar.