Onderzoek naar explosie Stadshart Zoetermeer gaat nog maanden duren

Het onderzoek naar de explosie gaat nog enkele maanden duren
Het onderzoek naar de explosie gaat nog enkele maanden duren © Regio15
ZOETERMEER - Het onderzoek naar de gasexplosie in het Stadshart van Zoetermeer gaat waarschijnlijk nog maanden duren. Dat zegt een woordvoerder van Stedin dinsdag tegen Omroep West. Maandagmiddag ging het helemaal mis bij werkzaamheden aan het gasnet van een nieuw winkelpand. Vier mensen raakten gewond bij de ontploffing. Hoe het met hen gaat, is niet bekend. Ten minste één persoon zou zwaargewond zijn geraakt.
Een dag later zit de schrik bij winkeliers er nog goed in. 'Het was écht een rotklap', zegt de opticien die zijn winkel recht tegenover de plaats van de ontploffing heeft. Een andere winkelier vult aan: 'De ramen stonden bol in de sponningen van de drukgolf.'
De arbeidsinspectie onderzoekt de ruimte van de explosie
De arbeidsinspectie onderzoekt de ruimte van de explosie © Omroep West
De explosie ontstond rond 13.45 uur in een technische ruimte onder het winkelcentrum. De vier slachtoffers waren hier bezig bij het in aanbouw zijnde restaurant De Watertuin. Volgens de winkeliers in de buurt moest het restaurant worden aangesloten op het gas.

Drie slachtoffers werken voor Stedin

Drie van de slachtoffers waren op het moment van de werkzaamheden bezig op een steiger. Door de explosie werden zij hiervan afgeblazen, zo liet de gemeente Zoetermeer maandag na het ongeval weten. Drie van de vier slachtoffers werken voor Stedin, een vierde was op de plek van de ontploffing aan het werk als onderaannemer.
Drie slachtoffers moesten met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht. Het vierde slachtoffer liep gehoorschade op door de harde knal. Hij werd ter plaatse nagekeken door de ambulancemedewerkers en hoefde niet naar het ziekenhuis. Stedin wil vanuit privacy-overwegingen verder niet ingaan op hoe het nu met de slachtoffers gaat.