Sportschool exclusief voor vrouwen: 'Wij houden rekening met je cyclus'

Danique van Vrouw Fitness Boutique
Danique van Vrouw Fitness Boutique © WOS
NAALDWIJK - Jumping Jacks na je zwangerschap en crunches tijdens je menstruatie: in de nieuwe Naaldwijkse sportschool is het verleden tijd. De sportschool, volledig gericht op vrouwen, houdt op alle fronten rekening met het lichaam en de sportwensen van een vrouw. Daardoor kunnen vrouwen op een fijne en veilige manier sporten, na bijvoorbeeld hun zwangerschap of gedurende hun cyclus. 'Deze sportschool doorbreekt taboes.'
'Wie de Vrouw Fitness Boutique in Naaldwijk binnenstapt, moet zich vooral prettig voelen', zegt eigenaresse Danique. Dat vrouwen zich er op hun gemak voelen, dat blijkt. De zaak is nog geen vier weken open en heeft al een klantenbestand van tientallen vrouwen. Het feit dat de sportschool het vrouwelijk lichaam op de eerste plaats zet, doet het aantal aanmeldingen groeien, zegt de sportschooleigenaresse tegen mediapartner WOS.
Sportschool speciaal voor vrouwen
'Wij houden rekening met je cyclus, bekkenbodemproblemen en of je zwanger bent. Deze problematiek wordt gewoon besproken. Stel dat jij in een reguliere sportschool Jumping Jacks moet doen en je bang bent dat je 'alles laat lopen' en je eerst naar de wc wilt. Dan kan het echt lastig zijn om te gaan sporten', legt Danique uit.

Even de fles geven

Om ervoor te zorgen dat vrouwen optimaal kunnen sporten, is met alles rekening gehouden, niet alleen op sportief gebied. De fitness moet ook een plek zijn waar vrouwen zich veilig voelen. Daarnaast staat er zelfs een babybox waar vrouwen even hun kindje kunnen laten spelen, omdat ze bijvoorbeeld alleenstaand zijn of plotseling in de knel komen met oppas. 'Het is zelfs gebeurd dat ik even de fles moest geven', lacht Danique. Zo hoopt ze de drempel voor vrouwen om te gaan sporten zo laag mogelijk te houden.