Vier arrestaties bij coronademonstratie, politie te paard aangevallen na afloop

Een man met een bebloede neus wordt gearresteerd
Een man met een bebloede neus wordt gearresteerd © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft zaterdag vier arrestaties verricht na afloop van de coronademonstratie in Den Haag. Dat meldt de politie. Twee actievoerders werd aangehouden vanwege belediging van agenten en twee anderen werden opgepakt vanwege openlijke geweldpleging. Zondagochtend zat één van het viertal nog vast. Na een dag van protesten en blokkades in het Haagse centrum werd het aan het einde van de zaterdagmiddag weer rustig in de stad.
Sinds zaterdagochtend 07.00 uur blokkeerden tientallen voertuigen, van vrachtwagens tot personenauto's, de ingang van het Binnenhof en de straten rond de parlementsgebouwen en het Malieveld. Het door het kabinet vasthouden aan de coronamaatregelen was voor de actiegroep Freedom Convoy Nederland de aanleiding van de demonstratie, met de QR-code voor het coronatoegangsbewijs in het bijzonder.
Om 16.00 uur beëindigde de actiegroep de demonstratie op bevel van burgemeester Jan van Zanen (VVD) van Den Haag. De meeste actievoerders gingen weg, maar een groep mensen bleef hangen op het Tournooiveld. Agenten te paard werden aangevallen, zag een verslaggever van Omroep West. Daarop verrichtte de politie een aantal charges.
Arrestaties na coronademonstratie in Den Haag, politie te paard aangevallen

'Morgen weer een dag'

Hoe de actie van Freedom Convoy Nederland verder loopt, is niet duidelijk. Op Telegram zinspeelt de groep erop dat er zondag mogelijk opnieuw wordt gedemonstreerd, maar waar en hoe laat wordt niet vermeld. 'Voor vandaag zit het er voorlopig op, morgen weer een nieuwe dag.' Een deel van de truckers is naar het ADO Stadion net buiten Den Haag gereden.
LEES OOK: