Coronaprotest met enkele duizenden deelnemers in Den Haag rustig verlopen

DEN HAAG - Enkele duizenden mensen hebben zondag meegelopen tijdens een protestactie tegen de coronamaatregelen in Den Haag. Het protest was rond 15.30 uur voorbij. De meeste deelnemers, die onder meer een protestmars liepen, zijn inmiddels weer vertrokken vanaf het Malieveld.
De aanwezigen zwaaiden onder meer met Canadese vlaggen, uit solidariteit met het truckersprotest in Canada. Ook waren er mensen met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Er waren optredens en sprekers, en de demonstranten lopen een protestmars. Volgens een verslaggever van Omroep West is de sfeer bij de demonstratie 'prima'.
Van tevoren gaf organisator Nederland in Verzet aan 25.000 deelnemers te verwachten. Uiteindelijk kwamen er enkele duizenden mensen op de protestactie af. Voorman Michel Reijinga van de organisatie schat het aantal deelnemers op twee- tot drieduizend. "Dat is voor ons doen niet veel." Toch is hij tevreden over de opkomst.

'Rustig verlopen'

Ook de politie meldt dat de protestactie zondag in het centrum van Den Haag rustig is verlopen. De demonstratie begon officieel om 13.00 uur en zou tot ongeveer 16.00 uur duren, maar leek ruim een halfuur voor die tijd grotendeels wel voorbij.
Zaterdag was er ook al protest tegen de coronamaatregelen in Den Haag. Toen blokkeerden tientallen voertuigen, van vrachtwagens tot personenauto's, de ingang van het Binnenhof en de straten rond de parlementsgebouwen en het Malieveld. Aan het einde van de middag beëindigde de actiegroep de demonstratie op bevel van burgemeester Jan van Zanen.
De eerste demonstranten hebben zich op het Malieveld verzameld
De eerste demonstranten hebben zich op het Malieveld verzameld © Regio15