Bierliefhebbers van ADO Den Haag brouwen eigen biertje

Daryl Janmaat, Edwin Coret en John Nieuwenburg trots op hun eigen biertje
Daryl Janmaat, Edwin Coret en John Nieuwenburg trots op hun eigen biertje © Omroep West
DEN HAAG - Drank en topsport gaan over het algemeen niet goed samen. Maar Daryl Janmaat, Edwin Coret en John Nieuwenburg van ADO Den Haag delen een gezamenlijke bier-hobby. En die hobby mondt uiteindelijk uit in het brouwen van hun eigen biertje 'Schuim Marcheerder'.
'Het is een beetje een knipoog naar wat er kan gebeuren als je te diep in het glaasje kijkt', verklaart Coret. In het dagelijks leven is hij fysiotherapeut bij ADO Den Haag. Samen met zijn collega's ADO-speler Daryl Janmaat en fysiek trainer John Nieuwenburg kwam hij op het idee om van hun liefde voor het bier iets tastbaars te maken. 'Voor de duidelijkheid: het is geen ADO-bier', zegt Coret terwijl hij weer een doos met negen flesjes heeft gevuld.
ADO-collega's maken eigen bier
'Het is een beetje een bitter biertje, aan de zacht bittere kant' vertelt Janmaat terwijl hij met trots kijkt hoe de versgebrouwen biertjes van de lopende band afrollen. Het is het resultaat van heel veel proeven en experimenteren. 'We zijn er zo'n anderhalf jaar mee bezig geweest', verklaart Nieuwenburg. 'Het was een mooi proces en ook gezellig bovendien. We hebben veel smaken geproefd en en geprobeerd.'

Aanval op Heineken

In de Haagse Brouwerij Eiber blijven de flesjes maar doorrollen. Janmaat, Coret en Nieuwenburg kunnen de aanvoer maar met moeite bijhouden. 'We maken nu zo'n 3000 flesjes', vertelt Coret. 'We geven ze vooral weg aan vrienden en bekenden en zijn benieuwd naar hun mening. Daryl had nog het idee om Heineken aan te vallen, maar ik weet niet of dat zo'n goed idee is', zegt Coret lachend.