Brand in rieten dak en schoorsteen in Zevenhuizen geblust met hulp van graafmachines

De brandweer heeft al het riet van het dak verwijderd
De brandweer heeft al het riet van het dak verwijderd © Media TV
ZEVENHUIZEN - Op het dak van een huis aan de Molenweg in Zevenhuizen woedde maandagavond en dinsdagnacht brand. Volgens de brandweer ontstond het vuur in de schoorsteen. Ook de rieten kap van het huis stond in brand. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
De brand brak vlak voor 20.00 uur uit in de schoorsteen van de woning. Omdat de brand oversloeg in de rieten kap, werden er specialistische brandweerteams opgeroepen. 'Dat zijn eenheden die er extra in getraind zijn om dit soort branden te bestrijden', legt een brandweerwoordvoerder uit.
Door de brand raakte de schoorsteen van de woning instabiel en dreigde vlak voor middernacht in te storten. Uit veiligheid moesten brandweerlieden zich toen terugtrekken. Met een graafmachine heeft de brandweer de schoorsteen van het dak geduwd en een stuk van het rieten dak afgeschraapt.

Al het riet van kap verwijderd

Later in de nacht werd een kleinere graafmachine ingezet om opnieuw het rieten dak open te maken. 'De brand zat ook in de dakisolatie. Uiteindelijk hebben wij al het riet van de kap verwijderd om de brand te kunnen blussen', laat de brandweerwoordvoerder weten. 'Om 3.00 uur was de brand onder controle.'
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. 'Maar het lijkt erop dat de brand is ontstaan in de schoorsteen en is overgeslagen naar de rieten kap', meldt de brandweerwoordvoerder.