Docent politieacademie die erehaag kreeg maandagavond overleden

De docent gaf al meer dan twintig jaar les aan de politieacademie
De docent gaf al meer dan twintig jaar les aan de politieacademie © Jaap Binsma
DEN HAAG - De docent die vrijdag werd geëerd met een erehaag van collega's en studenten van de politieacademie in Den Haag, is maandagavond overleden. De man was ongeneeslijk ziek. Hij is 64 jaar geworden.
De Leidse docent van de politieacademie was al 45 jaar in dienst van de politie en ongeneeslijk ziek. Daarom hebben collega's en (oud-)studenten hem vrijdag geëerd met een erehaag. Hij werd in Leiden opgehaald met een ambulance van Stichting Ambulance Wens en onder begeleiding van politiemotoren naar Den Haag gebracht.
Ook werd hij de hele rit van Leiden naar de politieacademie in Ypenburg begeleid door een helikopter. Eenmaal aangekomen, reed hij door een erehaag en kreeg hij applaus van meer dan honderd agenten. De docent van de politieacademie is maandag om 20.30 uur overleden. 'Wij wisten wel dat het snel zou gebeuren, maar dan nog is het heel verdrietig', zegt Ibrahim Bakar Omar, collega en oud-student van de docent.

Verdrietig, blij en berusting

'Wij zijn echt superverdrietig. Maar ergens zijn wij ook blij dat wij hem vrijdag een erehaag konden geven en dat hij daar nog enorm van heeft kunnen genieten', voegt Ibrahim toe. 'Het klinkt misschien een beetje raar, maar dat geeft ook wel een soort berusting.'