Vermeende voorman drillrapgroep voor de rechter voor dodelijke ruzie op Pier

Tyrece B. meldt zich bij politie.
Tyrece B. meldt zich bij politie. © AT5/Instagram
DEN HAAG - Voor de rechtbank in Den Haag is woensdag een eerste pro forma-zitting tegen een vierde verdachte van de dodelijke vechtpartij op de Scheveningse Pier, in augustus 2020. De verdachte die nu voor de rechtbank verschijnt, is een 21-jarige Amsterdammer die ruim een jaar voortvluchtig is geweest.
Bij de steekpartij op de Pier op 10 augustus 2020 kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Twee Amsterdammers werden daarvoor vorig jaar veroordeeld tot celstraffen van elf jaar. Zij hebben het slachtoffer neergestoken.
De man die nu voor zijn eerste zitting in deze zaak moet verschijnen, is Tyrece B. Hij is de waarschijnlijke voorman van de Amsterdamse drillrapgroep 73 De Pijp. Ook zou hij degene zijn bij wie de ruzie begon tussen hem en 'Blacka', de voorman van de Rotterdamse drillrapgroep '24'.
Hulpdiensten zijn bij de ingang van de Pier druk bezig met het slachtoffer
Hulpdiensten zijn bij de ingang van de Pier druk bezig met het slachtoffer © Regio15
Zij spraken af om elkaar te treffen op de Pier die bewuste dag in augustus 2020. Tyrece B. is op bewakingsbeelden te zien met een vuurwapen in zijn hand, waarmee hij het latere slachtoffer, Cennethson Janga, achterna zit. B. wist na de steekpartij te ontkomen. 'Blacka' werd wel aangehouden. Hij bood een aantal dagen later zijn excuses aan.

Aanhouding live op Insta

Tyrece B. wist 15 maanden uit handen van de politie te blijven. In november vorig jaar gaf hij zichzelf aan in Amsterdam. Hij kwam met twee vrienden een politiebureau binnen en streamde dat live op Instagram, waarna hij werd aangehouden en in voorarrest werd geplaatst.
Sindsdien zijn er drie maanden voorbij en komt hij nu dus voor het eerst voor de rechter voor onder meer de vraag of zijn voorarrest verlengd zal worden. De zitting begint om 10.45 uur en is te volgen via Omroep West-verslaggever Monica Overdijkink.