Nieuws

Dennis Weening speelt Judas in The Passion: 'Ik vind het heel spannend'

Dennis Weening
Dennis Weening © ANP
DEN HAAG - Dennis Weening zal dit jaar de rol van Judas vertolken tijdens de twaalfde editie van The Passion in Doetinchem. Dat maakte de Hagenaar woensdag bekend op Radio 538. Onder andere Jeangu Macrooy, Jeroen van Koningsbrugge en Rob Dekay gingen Dennis al voor als Judas tijdens het muzikale paasevenement. 'Het wordt een andere The Passion dan die wij eerder hebben gehad.'
'Ik vind het heel spannend. Van alles wat ik ooit heb gedaan, is dit wel het meest buiten mijn comfortzone', vertelt Dennis aan Omroep West. 'Ik moet gaan acteren en zingen. En ik heb altijd gezongen in een punkband. Maar daar verschuil ik mij achter harde gitaren en drums. Dit is dan natuurlijk heel anders', legt hij uit. 'En er kijken 3 miljoen mensen naar The Passion. Dat is ook wel een dingetje', voegt de Hagenaar er lachend aan toe.
Dennis werd drie maanden geleden gebeld met de vraag of hij de verrader wilde spelen tijdens het muzikale evenement. 'Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik vaker ben benaderd voor The Passion. Alleen dan ging het vaak om een andere rol. Maar de enig rol waar ik "ja" tegen zou zeggen, en nu ook heb gedaan, is de rol voor Judas', bekent hij.

'Niet geloofwaardig als Jezus'

'Niet dat ik een verrader ben, maar ik hou er wel van om een beetje de bad guy te spelen', legt Dennis uit. 'En ik vind mijzelf gewoon niet geloofwaardig als Jezus', lacht hij hard.
Daarnaast heeft Dennis niet alleen 'ja' gezegd tegen de rol van Judas, vanwege de 'bad guy-rol'. 'Het verhaal is gewoon heel mooi. Ik heb een heel religieuze achtergrond, dus ik ken het verhaal heel goed. En ik heb het altijd een heel bijzonder verhaal gevonden', zegt de Hagenaar.

Haags randje

Ondertussen zijn de repetities al in volle gang. 'Wij hebben al heel veel gerepeteerd met zingen', vertelt Dennis. 'En er zit ook een heel verrassend nummer tussen. Het wordt een andere The Passion dan die wij eerder hebben gehad. Het wordt eigenlijk best een 'rock 'n roll-passion', licht de nieuwe Judas een tipje van de sluier op. 'En er zit ook een behoorlijk Haags randje aan, en niet alleen omdat ik eraan meedoe.'
Verder kan Dennis nog niet veel vertellen over wat er tijdens de twaalfde editie van The Passion gaat gebeuren. 'Het gaat natuurlijk ook om de verrassing. Dat mensen echt verrast worden met hoe bekende nummers in een heel eigen jasje zijn gestoken', legt hij uit.

Megaveel zin

Ondanks dat Dennis het spannend vindt om Judas te spelen tijdens het religieuze muziekevenement, is hij vooral ook heel enthousiast over zijn rol. 'Het is zo'n enorm spectaculaire productie en ik weet al wat ik allemaal mag gaan doen. Ik heb er echt megaveel zin in.'
Woensdag werd ook bekend gemaakt dat Soy Kroon en Noortje Herlaar de rollen van Jezus en Maria zullen vertolken tijdens The Passion, het evenement waarin het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus centraal staan. The Passion vindt dit jaar plaats in Doetinchem op 14 april en is live te zien op NPO 1. Omroep KRO-NCRV liet woensdag ook weten dat het evenement, ondanks de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, zonder publiek zal zijn.