Politieachtervolging A4 eindigt in zware crash

De auto vloog uit de bocht na een achtervolging door de politie
De auto vloog uit de bocht na een achtervolging door de politie © Regio 15
ZOETERWOUDE - Een auto die door de politie werd achtervolgd, is woensdagmorgen gecrasht op de afrit van de A4 bij Zoeterwoude richting de N11. De bestuurder raakte daarbij gewond.
De politie wilde de auto aan de kant zetten vanwege een melding van het ANPR-systeem, dat aangaf dat de bestuurder mogelijk met een ongeldig verklaard rijbewijs zou rijden. Toen de politie de automobilist een stopteken gaf, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor en vloog bij de afrit uit de bocht.
De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten bevrijden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De afrit is tijdelijk afgesloten geweest voor onderzoek.
De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd
De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd © Regio 15

Melding ANPR-systeem klopt

De politie laat weten dat de melding van het ANPR-systeem klopte en de bestuurder met een ongeldig verklaard rijbewijs achter het stuur zat. Het ANPR-systeem leest kentekens die vervolgens worden vergeleken met kentekens van bestuurders die bijvoorbeeld nog een boete hebben openstaan, of worden gezocht in een lopend politieonderzoek. Ook de belastingdienst maakt gebruik van de camera's.