Storm Dudley velt bomen en zorgt voor schade in de regio

Aan de Haagse Cannenburglaan waaide een boom om
Aan de Haagse Cannenburglaan waaide een boom om © Regio15
REGIO - Storm Dudley heeft tijdens de nacht van woensdag op donderdag op verschillende plekken schade aangericht. Met name vallende bomen zorgden voor overlast. De storm bereikte windstoten tot wel 100 kilometer per uur.
Op meerdere plekken in Den Haag gingen bomen om door de harde wind. Aan de Haagse Cannenburglaan in Moerwijk werd een grote boom de weg opgeblazen. Enkele takken vielen daarbij op een appartementencomplex. De brandweer heeft delen van de boom die op de weg lagen weggehaald en de takken van het appartementencomplex verwijderd.
Ook aan de Van Hogenhoucklaan in de wijk Benoordenhout viel een boom om. Deze kwam te 'rusten' tegen een andere boom.
Aan het Han Stijkelplein in Den Haag belandde een boom op een geparkeerde auto
Aan het Han Stijkelplein in Den Haag belandde een boom op een geparkeerde auto © Regio15

Autoschade en losgewaaide dakrand

Tijdens de storm moesten veel geparkeerde auto's het ontgelden. Op het Han Stijkelplein in de wijk Duttendel viel een boom op een geparkeerde auto die naast een huis stond. De achterruit van de auto raakte daarbij verbrijzeld. Op de Messchaertstraat in de wijk Waldeck werd ook een auto geraakt door een vallende boom, maar deze kwam er met slechts enkele krassen vanaf. En aan de Everweide in Zoetermeer belandde een boom bovenop een auto en deels op de weg.
De schade bleef niet beperkt tot vallende bomen en bekraste auto's. Op het Wintererf in Alphen aan den Rijn waaide een dakrand los door de harde wind. De brandweer heeft deze weer vastgezet. Aan de Javastraat in Delft moest de brandweer enkele dakpannen van een woning verwijderen nadat deze los waren geraakt en op straat belandden.
De brandweer is druk met schade aan een huis op het Wintererf in Alphen aan den Rijn
De brandweer is druk met schade aan een huis op het Wintererf in Alphen aan den Rijn © MediaTV

Interpolis: Zuid-Holland hard getroffen

Volgens verzekeraar Interpolis zijn met name Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland hard getroffen door de storm. Op donderdagochtend hebben zij al 156 meldingen van schade ontvangen. De meesten komen uit die drie provincies. Het gaat met name om woninggerelateerde schade. De verzekeraar verwacht dat er later op de dag nog meer meldingen zullen binnenkomen na. Ook wordt een toename verwacht na storm Eunice op vrijdag en storm Franklin na het weekend.