Brandweer uren bezig met blussen brandende vrachtauto vol jerrycans

© Regio15
LEIDSCHENDAM - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag zeker drie uur bezig geweest met het blussen van een brand in een kleine vrachtauto op een parkeerplaats in Leidschendam. In de laadruimte van de auto stonden jerrycans en meerdere vaten met onbekende stoffen.
Rond 1.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brandende bestelbus op het parkeerterrein van recreatiegebied Vlietland in Leidschendam. Bij aankomst zagen brandweerlieden de jerrycans en opslagvaten voor chemische vloeistoffen in de bus staan. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer was ook ter plaatse en heeft metingen verricht. Volgens een woordvoerder zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.
Over de inhoud van de opslagvaten en jerrycans kan de politie nog geen uitspraak doen. Mogelijk gaat het om drugsafval, maar dat is niet zeker. Het wrak is door de politie in beslag genomen en wordt onderzocht door de dienst Forensische Opsporing.
Brandende vrachtauto vol met chemicaliën

Veel moeite met blussen

Het kostte de brandweer veel moeite om het vuur te blussen. Volgens de woordvoerder had dat vooral te maken met de waterwinning, en moest er opgeschaald worden naar 'middelbrand' om een tweede tankautospuit te laten komen. Omdat blussen met water niet effectief leek, moest er een tankautospuit met schuim uit Zoetermeer aan te pas komen, zegt een woordvoerder in het radioprogramma West Wordt Wakker.
Na drie uur wist de brandweer het vuur onder controle te krijgen. Van de bestelbus zelf is niks meer over. Volgens een woordvoerder is er geen gevaar geweest voor de omgeving doordat de harde wind de rook snel wist te verspreiden.
Dankzij storm Dudley kreeg de brandweer het druk in de nacht van woensdag op donderdag. Naast het blussen van branden moesten zij meerdere keren uitrukken voor omgevallen bomen.
Omdat blussen met water niet effectief bleek, werd schuim ingezet
Omdat blussen met water niet effectief bleek, werd schuim ingezet © Regio15