NS legt vrijdag vanaf 14.00 uur het complete treinverkeer stil vanwege storm Eunice

Station Delft
Station Delft © ANP
REGIO - De Nederlandse Spoorwegen legt vrijdag vanaf 14.00 het complete treinverkeer in Nederland stil in verband met storm Eunice. In de ochtend wordt een 'stormdienstregeling' gereden en rijden er minder treinen.
'Er wordt extreem harde wind in het hele land verwacht wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Dit heeft net als op de weg en in de luchtvaart impact op het spoor. Het hoogtepunt van de storm wordt morgenmiddag verwacht. Vanaf 14.00 uur rijden er daarom geen binnenlandse en internationale treinen meer', meldt NS.
Volgens de vervoerder is het besluit genomen met het oog op de veiligheid van reizigers en personeel. 'De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo'n hevige storm te gevaarlijk. We vinden het heel vervelend dat reizigers hier hinder van ondervinden. We adviseren hen om goed de NS Reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk morgen niet te reizen', zegt de NS.