Dak in Voorhout weggewaaid door storm: 'Bakstenen vliegen in het rond'

Dak aan de Beethovenlaan in Voorhout waait weg.
Dak aan de Beethovenlaan in Voorhout waait weg. © Jony de Jong
VOORHOUT - In Voorhout is een groot deel van het dak van een appartementencomplex er afgewaaid. De brandweer heeft de omgeving van de Beethovenlaan afgezet. 'Ik zie de bakstenen in het rond vliegen', zegt een ooggetuige die tegenover de flat woont. 'Ook zonnepanelen vliegen van het dak af.' Rond 20.30 uur laat de brandweer weten dat de situatie stabiel is en dat de hulpdiensten vertrekken.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden, meldt de woordvoerder van de brandweer. Hij bevestigt dat er dakpannen door de lucht zijn gevlogen. Volgens de ooggetuige heeft de brandweer geprobeerd een groot stuk dak dat tegen de zijkant van de flat aanklappert, te verwijderen. 'Maar daar zijn ze mee gestopt omdat het ook voor hen te onveilig was. Ze staan nu in de straat te overleggen of ze de flat moeten gaan ontruimen.'
'We proberen een inschatting te maken of de mensen hier veilig kunnen blijven of ergens anders moeten worden opgevangen.' De brandweer heeft flink opgeschaald om in ieder geval voldoende hulpdiensten aanwezig te hebben. Ontruiming bleek uiteindelijk niet nodig. Zaterdag neemt woningstichting Stek de schade op, aldus de brandweer.
© Omroep West
Op meerdere plekken in de regio zijn daken van gebouwen afgewaaid door de storm. In Leiden waaide een dak van een flatgebouw eraf. Ook in Bodegraven is een dak van een flatgebouw afgewaaid. De flat aan de Groene Zoom wordt ontruimd en de omgeving is afgezet.