Bobsleester Onasanya uit Noordwijk eindigt op de tiende plaats

Jennifer Onasanya samen met Katrin Beierl in actie
Jennifer Onasanya samen met Katrin Beierl in actie © Orange Pictures
NOORDWIJK - Bobsleester Jennifer Onasanya uit Noordwijk heeft op de Olympische Spelen naast de medailles gegrepen. In de afsluitende derde en vierde heat van het onderdeel wist ze samen met pilote Katrin Beierl geen plek meer te stijgen waardoor het duo eindigde op de tiende plaats. Het goud werd behaald door Duitsland, met Laura Nolte als pilote.
In de derde heat wist de 28-jarige in Leiden geboren Onasanya met Beierl een plekje te stijgen naar de negende plaats. In vierde - tevens de laatste - heat waren de vrouwen goed weg in 5.51 seconden, driehonderdste sneller dan de rit daarvoor. Daarna sloop het verval er langzaam in, waardoor het gestegen plekje weer werd afgegeven. Uiteindelijk noteerde het team een totale tijd van 4:08.24 seconden op 4,28 seconde afstand van de uiteindelijke winnaar.
De atlete, dochter van een Nederlandse moeder en Nigeriaanse vader, bobsleet onder de Oostenrijkse vlag. Sinds 2016 vertegenwoordigt zij het Alpenland, nadat pilote Beierl haar daarvoor had gevraagd. De Nederlandse bond was niet in staat om haar een salaris te betalen, bij Oostenrijk toucheert ze 2.000 euro op maandbasis.