Topdrukte bij dierenpensions door 'coronahonden', plekje vinden is zware kluif

Luceline en Patrick van Koppen
Luceline en Patrick van Koppen © Omroep West
PIJNACKER - Hondenbezitters die op zoek zijn naar een plekje in een dierenpension voor de voorjaarsvakantie of zelfs zomervakantie hebben daar een zware kluif aan. Veel dierenpensions zijn helemaal volgeboekt. Het is extra druk omdat veel mensen tijdens de coronacrisis een hond hebben aangeschaft en nu op vakantie willen zonder huisdier.
Brancheorganisatie Dibevo merkt dat pensions het veel drukker hebben. Vanuit het hele land krijgt de organisatie meldingen van drukte in pensions. Volgens Dibevo is er een verband met de aanschaf van een huisdier in de coronaperiode.
Bij Dierenpension & Hondenschool Pijnacker herkennen ze het beeld. Het dierenpension heeft plaats voor veertig honden in het pension en 25 plekken voor de crèche, dat is een dagopvang voor honden. 'Nee, helaas kun je niet bij ons terecht', zegt pensioneigenaar Patrick van Koppen. 'We kunnen ze niet opstapelen, dus vol is vol.'

Pensions in omgeving dicht

'Door corona zijn er heel veel coronahonden bijgekomen', vertelt zijn partner Lucelien van Koppen. 'Veel mensen gingen thuis werken en wilden gezelschap om zich heen. Dus zijn er veel honden aangeschaft. We hebben het superdruk in de dagopvang en de crèche. Daarbij komt nog dat veel pensions in de omgeving de deuren hebben gesloten. Eén in Berkel, twee in het Westland en het Julianalaantje is ook tijdelijk dicht.'
Coronahonden zorgen voor topdrukte bij dierenpensions
'Coronahonden' hebben vaak last van gedragsproblemen en dat is logisch, vindt Luceline. 'De hond is gewend dat de baas of bazin altijd thuis was tijdens de coronacrisis en nu er weer meer op kantoor gewerkt wordt, zit de hond alleen. Dat is hij niet gewend, dus wordt er wat afgeblaft'.

Verhuizen

Het stel wil graag een groter pension beginnen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ze hopen binnen afzienbare tijd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp een grotere opvang te realiseren.