ProRail: 'Alle schade door storm Eunice verholpen'

ProRail herstelt de schade na storm Eunice
ProRail herstelt de schade na storm Eunice © ANP
DEN HAAG - Alle schade die door storm Eunice is ontstaan aan het Nederlandse spoornetwerk is verholpen, meldt ProRail. Door het hevige weer kreeg de spoorbeheerder meer dan tweehonderd meldingen van incidenten binnen, zoals een kapotte bovenleiding.
Ook had het treinverkeer last van omgewaaide bomen en raakten sommige stations beschadigd. 'Met man en macht is er gewerkt om het spoor zo snel mogelijk weer in gebruik te laten nemen', aldus ProRail. 'Binnen 48 uur hebben onze aannemers en incidentenbestrijders alles weggewerkt.'
ProRail blijft de ontwikkelingen van de nieuwe wind zondagavond, scherp in de gaten houden, zei de spoorbeheerder eerder zondag. 'Door storm Eunice hebben sommige bomen naast het spoor nog maar een klein zetje nodig.' Waar mogelijk treft ProRail maatregelen.

Opnieuw zware windstoten

Het KNMI heeft voor zondagavond code oranje afgegeven voor de kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland en het IJsselmeergebied vanwege zeer zware windstoten. Code oranje geldt van 20.00 tot 23.00 uur.