Grote brand op Kaageiland onder controle, vermiste man nog niet terecht: 'We vrezen het ergste'

De schade is groot na de grote brand in het appartementencomplex op Kaageiland
De schade is groot na de grote brand in het appartementencomplex op Kaageiland © Lieuwe van Slooten
KAAG - Een man wordt nog steeds vermist na een grote brand die zondagavond is uitgebroken in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan op Kaageiland. Volgens de brandweer gaat het om een oudere man. 'We maken ons heel veel zorgen om hem. In het slechtste geval is hij nog binnen en dan vrezen we voor het ergste', zegt een woordvoerder van de brandweer. Het pand is deels ingestort. De brand is maandagochtend onder controle, maar de brandweer heeft nog uren nodig om de vlammen volledig te blussen.
Dertig mensen zijn uit het appartementencomplex gehaald en opgevangen in hotel Orion. 'Voor de mensen uit de appartementen wordt gezorgd', meldt de brandweer. Ze zijn nagekeken door de ambulance. Volgens de gemeente zijn er geen gewonden onder de mensen die geëvacueerd zijn.
Grote brand op Kaageiland in appartementencomplex
De brandweer maakt zich veel zorgen om de vermiste man. 'Er is ook nog een optie dat hij buiten is, maar dat is de meest onwaarschijnlijke optie', zegt de woordvoerder.

Moeilijk te bestrijden door harde wind

De brand brak even na 21.00 uur uit in het appartementencomplex boven restaurant Bij Benjamin. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het complex bestaat volgens de woordvoerder uit tien appartementen.
Door de harde wind is de brand heel moeilijk te bestrijden. 'De wind staat vol op het pand en er zit stro in de rand van het dak. Het is geen extreem groot pand, dus het is indrukwekkend dat we nu, om 1.00 uur, nog steeds een uitslaande brand hebben.' Rond 2.30 uur had de brandweer de vlammen onder controle, al geeft de woordvoerder aan dat de brand nog lang zal duren vanwege de bouw van het appartementencomplex.
Volgens de brandweer kwam er veel rook vrij bij de brand. Via Twitter en de eigen website roept de brandweer mensen ook op om vooral niet in de weg te lopen. 'Hoe betrokken u ook bent als Kaag-eilander: (...) geef ons meer ruimte. We zijn hard aan het werk', aldus de oproep.
Locoburgemeester Petra van der Wereld en wethouder Yvonne Peters van de gemeente Kaag en Braassem, zijn naar de opvanglocatie gekomen en in gesprek met de geëvacueerde bewoners.