Drama op Kaageiland: twintig huizen en restaurant verwoest door grote brand

© Regio15
KAAG - De grote brand in het appartementencomplex aan de Beatrixlaan op Kaageiland heeft twintig woningen verwoest. Dat meldt de brandweer. 'De bewoners kunnen niet meer terugkeren naar hun woningen', zegt een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep West. 'Ook het op de begane grond gevestigde restaurant Bij Benjamin kan als verloren worden beschouwd.' Een bewoner is bij de brand overleden.
Dertig bewoners van de appartementen zijn zondagavond uit hun huis gehaald. Niemand van hen raakte gewond. De bewoners zijn opgevangen in hotel Orion, ook op het Kaageiland. 'Voor deze mensen moet nu opvang worden gezocht', laat de brandweer weten.
Een van de bewoners kan nog nauwelijks geloven wat haar de afgelopen uren is overkomen. 'Het moet nog landen, dat je niks meer hebt. Je spullen niet, niks meer. Dat is zo verschrikkelijk', vertelt ze emotioneel. 'Kleine dingen die voor anderen totaal geen waarde hebben, maar voor mij wel. Zoals kleine dingen die ik van mijn oma heb gekregen. Ik heb niks mee kunnen nemen. Ik heb alleen nog wat ik bij me had, voor de rest niks.'
Twintig woningen compleet verwoest door brand op Kaageiland

Speurhond zoekt vermiste man

Ook een andere bewoonster is alles kwijt. 'Ik heb niets meer, alleen mijn buggy. Het is best wel zwaar. Je moet je heel je leven opnieuw doen. Het is heftig.' Eén bewoner van het appartementencomplex is bij de brand om het leven gekomen. Het gaat om een oudere man. 'Het pand is zo instabiel dat we niet naar binnen kunnen', zegt de brandweerwoordvoerder. Daarom zijn er twee speciale speurhonden ingezet om het stoffelijk overschot te vinden. De politie gaat de komende dagen onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Ook zal dan pas de identiteit van het slachtoffer officieel vastgesteld kunnen worden.
De brand brak zondag rond 21.30 uur uit en was 's nachts pas rond 2.30 uur onder controle. De brandweer laat weten dat het vuur rond het middaguur helemaal gedoofd was.
Grote brand op Kaageiland in appartementencomplex