Politie vindt kruisboog in auto, bestuurder onder invloed van drugs

De politie vreesde eerst dat het om een automatisch vuurwapen zou gaan
De politie vreesde eerst dat het om een automatisch vuurwapen zou gaan © Politie
DEN HAAG - Agenten keken in Den Haag vreemd op toen ze door de ramen van een aan de kant gezette auto keken. Het leek erop dat op de achterbank de kolf van een automatisch wapen uit een tas stak. Het bleek uiteindelijk om een kruisboog te gaan. De bestuurder, die onder invloed van drugs bleek te zijn, werd hierop gearresteerd.
De agenten zagen de bestuurder vorige week rijden en hadden het vermoeden dat de man onder invloed was. Daarom zetten ze de bestuurder aan de kant van de weg om hem een drugstest af te laten nemen. Terwijl de agenten op de uitslag van de test wachtten, keek een van hen door een autoraam naar binnen.
Daar zag hij een zwarte kolf uit een tas steken. Omdat het om een automatisch wapen leek te gaan waren de agenten extra voorzichtig. Helemaal toen bleek dat de bestuurder door een eerdere registratie als vuurwapengevaarlijk werd beschouwd. Hierop zette de politie de benaderingstechniek vuurwapengevaarlijke verdachte in. Dit houdt in dat de agenten hun geladen pistool trekken en op de verdachte richten.

Binnenkort voor rechter

De bestuurder werkte mee aan zijn aanhouding. Na de arrestatie bleek het niet om een vuurwapen te gaan, maar om een kruisboog met pijlen. De verdachte moet binnenkort voor de rechter verschijnen.