Twee gewonden na felle brand in Haags restaurant, drie appartementen onbewoonbaar

Twee personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht
Twee personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht © Regio15
DEN HAAG - In de keuken van een restaurant aan de Rijswijkseweg heeft maandagavond een felle brand gewoed. Het vuur sloeg door naar de appartementen boven het restaurant. Drie woningen zijn daardoor tijdelijk onbewoonbaar geworden. Ook het restaurant is door de brand voorlopig niet bruikbaar. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
De brand brak maandag rond 21.00 uur uit in de keuken van restaurant Strea in Den Haag. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het restaurant is gevestigd op de begane grond, met drie lagen appartementen erboven. De bewoners van ongeveer tien boven- en naastgelegen woningen hebben tijdelijk hun woning moeten verlaten.
Volgens de brandweer is de vlammenzee ontstaan in de keuken en kon de brand uitbreiden via de houten vloeren van de woningen boven het restaurant. 'Wij moesten daarom sloopwerkzaamheden verrichten om bij de brand te kunnen komen', laat een woordvoerder van de brandweer weten. Na deze werkzaamheden wist de brandweer de vlammen in te sluiten en de brand uit te maken.

Tramverkeer stilgelegd

Door de brand en de werkzaamheden van de brandweer is het tramverkeer rond de Rijswijkseweg tijdelijk stilgelegd. Hierdoor kon een leegstaande tram gebruikt worden om de getroffen bewoners op te vangen.
Nadat de brand gedoofd was, heeft de brandweer gecontroleerd of er schadelijke stoffen waren ontstaan in de ontruimde woningen. Daarna hebben zij onderzocht of de bewoners terug naar huis konden.
Door de brand is het restaurant voorlopig onbruikbaar
Door de brand is het restaurant voorlopig onbruikbaar © Omroep West

Woningen onbewoonbaar

Daaruit bleek dat drie woningen tijdelijk onbewoonbaar zijn geworden door de brand. Voor de bewoners van deze appartementen is een vervangende verblijfplaats geregeld. Ook het restaurant is door de brand voorlopig onbruikbaar geworden. De bewoners van de overige woningen konden dinsdagnacht wel terugkeren naar hun huis.
Bij de brand raakten twee personen dusdanig gewond dat deze voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een ander slachtoffer is in de ambulance nagekeken en kon ter plekke worden behandeld.